Z jakim problemem się mierzyliśmy?

Naszym zadaniem było stworzenie studia dla xkom AGO, zespołu e-sportowego Counter Strike GO. Zlecenie było dla nas nie lada wyzwaniem, ponieważ wcześniej nie mieliśmy okazji projektować tego typi pomieszczeń. Na 300 m2 pragnęliśmy stworzyć przestrzeń, która pomaga skupić się na grze, a jednocześnie będzie dopasowana do oczekiwań reszty teamu.

Choć nasza znajomość branży e-sportowej nie była wówczas na wysokim poziomie, z uwaga wsłuchiwaliśmy się w wymagania graczy. Poznawaliśmy ich potrzeby, by wybrać odpowiednią kolorystykę, dostosować oświetlenie i zorganizować właściwą ilość stanowisk do pracy. Szukaliśmy materiałów i faktur, które sprawią, że czas spędzony przed monitorem komputera będzie jak najbardziej komfortowy.

Realizacja i proces naszej pracy

Realizacja projektu zajęła nam trzy miesiące. Tyle czasu minęło od wstępnych rozmów i powstania pierwszych szkiców do momentu, w którym organizacja xkom AGO mogła wejść do gotowego biura.

Po drodze napotkaliśmy znaczącą przeszkodę związaną z nieprawidłowo działającą izolacją wodną w budynku. Jako że studio usytuowane było częściowo poniżej poziomu gruntu wymagało odnowienia izolacji tak, by problem wilgoci nie powracał. Gdyby kondygnacja od początku była właściwie przygotowana, z pewnością udałoby się ukończyć zlecenie jeszcze wcześniej!

Projekt

Klient nie nałożył żadnych obostrzeń, dlatego projekt był w pełni autorski. Dzięki szczegółowym wywiadom od razu udało się nam poprawnie zidentyfikować potrzeby inwestorów i perfekcyjnie trafić w ich gust.

Realizacja

Realizację, mimo opóźnienia spowodowanego koniecznością nałożenia dodatkowej warstwy izolacji, uznajemy za bardzo sprawną. Wykonawstwo i dostawę materiałów powierzyliśmy doświadczonym firmom.

Nadzór

Przez cały czas nadzorowaliśmy wdrażanie projektu, aby był zgodny z dokumentacją. Na tym etapie wprowadzaliśmy również niezbędne poprawki w detalach i wykończeniu, by efekt zachwycił inwestorów.

Zakończenie

Obie strony nie mogły doczekać się zakończenia prac. Grupa xkom AGO marzyła o wkroczeniu do spersonalizowanego biura, my chcieliśmy zobaczyć nasze koncepcje wprowadzone w życie. Efekt przerósł wszelkie oczekiwania.